Universitat Rovira i Virgili

www.codeathon2016.urv.cat

URV CodeAthon 2016

|Alt imatge|

INSCRIPCIONS OBERTES!!! codeathon2016.eventbrite.com

Què és URV CodeAthon 2016?

URV CodeAthon és un esdeveniment on els participants desenvoluparan solucions tecnològiques que resolguin una o varies necessitats dels col·lectius universitaris (PAS, PDI i Estudiants) de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

És un esdeveniment gratuït i obert a tothom. L'objectiu és col·laborar amb un equip creatiu i multidisciplinari que, en un màxim de 30h, materialitzi una idea en un prototip operatiu. Les millors propostes presentades tindràn importants premis!

Viu el procés de creació accelerada d'una app, joc o software, tot experimentant, fent networking, aprenent altres punts de vista, treballant en equip i expressant-te davant la societat! També convidem a participar a equips d'instituts i de centres formatius per a que puguin disfrutar aquest esdeveniment amb nosaltres.

Aquesta CodeAthon està organitzada per la Fundació URV per encàrrec de la Universitat Rovira i Virgili i pels membres de ThinkIT, amb el suport de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques i l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. També volem agraïr la col.laboració del Grup de Desenvolupadors de Google de Tarragona (GDG), Mènsula i Patates Palau.

Quin tipus de solucions tecnològiques es poden presentar?

Aquí és on volem que facis volar la teva imaginació. Pensa com podries millorar el dia a dia de la comunitat universitaria a través de la tecnologia. Imagina una solució per facilitar l'aprenentatge dels estudiants, o bé una APP que gamifiqui la gestió de la presencia (el conegut fitxatge) del personal d'administració, o fins i tot, dissenya una plataforma que faciliti que la recerca de les universitats, arribi a les empreses corrents. Tot és possible i tot està per fer. Però si encara tens dubtes, aquí et deixem una llista de possibles reptes que podries solucionar durant la Hackathon:

Aquests només són exemples perquè vegis que l'àmbit és molt ampli. Simplement pensa en com facilitar la vida a la comunitat universitària i crea un prototip que canviarà la Universitat en menys de 48 hores!

I si no estas segur de si la teva idea es bona, vols saber més detalls d'alguna de les que hem proposat, o vols coneixer com funciona algun dels processos de la URV no dubtis en escriure'ns un missatge a codeathon2016(ELIMINAR)@urv.cat.

On i quan es realitza l'esdeveniment?

La URV CodeAthon se celebrarà els dies 13 i 14 de Febrer (amb horari de 9h-21h i 9h-19h, respectivament) al Campus Sescelades de la URV (Avinguda Països Catalans, 6 de Tarragona). Concretament, s'utilitzarà l'espai de la Planta Baixa del CRAI Sescelades, ubicat dins del mateix Campus.

A qui va dirigit?

La participació està oberta a tothom i s'ha definit un tipus específic pels participant provinents d'Instituts.

Dins els participants provinents d'Institut s'hi inclouen estudiants que estiguin matriculats en centres d'educació secundària i batxillerat o en cicles formatius de grau mitja o superior. Aquests estudiants hauran de formar els grups en els seus centres d'estudi sota la supervisió d'un professor i realitzar una única inscripció per a tot el grup.

Els participants no inscrits dins un grup d'Institut hauran d'escollir a l'hora de realitzar el registre quin és el seu camp d'expertesa. S'han definit tres tipus de perfils: desenvolupadors, dissenyadors i altres. Aquest darrer perfil engloba totes les altres àrees d'expertesa (psicologia, educació, economia, història, medicina, ...). 

Quina és la mida dels equips?

Els equips han de tenir entre 2-6 persones. A més, la combinació de membres ha de respectar els següents límits de cadascun dels perfils: un màxim de 4 desenvolupadors/es, un màxim de 2 dissenyadors/es i un màxim de 2 altres perfils per equip. 

No cal conèixer ningú previament, un dels objectius de l'acte es ser un punt de trobada per a crear nous contactes i amistats. 

Cal portar un equip o una idea?

No és necessari. Al principi de l'esdeveniment facilitarem la creació d'equips entre la gent que no tingui un equip previ, o mirarem d'integrar-los en equips que ja vinguin de fora. Per als que no tinguin cap idea previa per a desenvolupar, un equip del servei d'informàtica facilitarà una llista de possibles projectes que poden ser interessants per a la universitat.

Hi haurà xerrades?

En aquest esdeveniment no hi haurà xerrades previes. Tot i així, comptarem amb un ampli grup d'experts que estaran disponbiles per ajudar en qualsevol dubte que pugui sorgir al llarg del CodeAthon.

Disposarem d'ajuda durant l'esdeveniment?

Durant tot l'esdeveniment hi haurà voluntaris experimentats en diferents àrees que ajudaran a tothom qui ho necessiti, tant programant, dissenyant o donant feedback dels altres aspectes d'un projecte. També vindràn experts del servei d'informàtica de la Universitat per a donar el seu suport i el seu assessorament a les idees dels participants.

Quins són els premis per a les millors propostes?

S'han acordat els següents premis:

Addicionalment, es donaràn dos premis més per a aquells equips que no hagin guanyat cap dels tres premis anteriors (un equip tan sols pot guanyar un premi):

El premi DEIM només serà accessible per aquells equips on un 50% o més dels seus membres siguin estudiants actuals de la URV.

El premi ETSE només serà accessible per equips que hagin estat inscrits en la categoria d'Instituts. 

Es necessari estar els dos dies present?

No, no es necessari, tot i que recomanem estar present durant tot l'esdeveniment per a poder-ne treure el màxim profit i maximitzar les possibilitats d'obtenir un premi. L'espai estarà obert en l'horari indicat anteriorment, i us intentarem proporcionar menjar i beguda per a que us pugueu centrar en la tasca creativa... per tant, força i honor, us espera un gran repte!

Quin material estarà disponible? 

Cada persona haurà de portar el seu portàtil i/o altres eines que cregui convenient. Disposarem de punts d'electricitat i connexió WiFi per els ordinadors, tot i que si teniu els vostres routers i cables també els podeu portar. Procurarem que no hi hagi cap tipus de problema amb això. També hi haurà projector per fer les presentacions.

Què passa amb la propietat intel.lectual?

Podeu consultar-ho a les bases: "Els desenvolupaments realitzats seran publicats com a codi obert (amb menció d'autoria), però sense drets a explotació econòmica per cap de les parts. Posteriorment la Universitat podrà desenvolupar les idees proposades a través de concurs públic o negociat, segons marqui la normativa. "

Organització i Jurat

L'equip encarregat de l'organització de l'esdeveniment està format per: Albert Abelló, Lluis Arinño, Maria Teresa Bordas, Jordi Duch, Tomàs Gonzàlez, Manuel Miranda, Xavier Montaña, Ivan Utge i Julian Vicens.

El jurat està composat per: Pedro García (DEIM - URV), Daniel Olivaries (Studiogenesis) i David Salas (EADT).

DISPOSEU DE LES BASES COMPLETES DE L'ESDEVENIMENT EN AQUEST FITXER.